Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2015

10. 1. 2015

 

logo.jpg 3.10. Svod Barock pinto Olomouc

Této akce se tentokrát zúčastnily obě naše kobylky Renske a Kerstje. Jako první přišly na řadu výkonnostní zkoušky IBOP pod sedlem a v zápřeži. Obě naše holky úspěšně výkonnostní zkoušku IBOP v zápřeži splnily. Renske s výsledkem 45 bodů a Kerstje s výsledkem 50 bodů, což ji zajistilo celkové vítězství z výkonnostních zkoušek ( Best IBOP 2015 ). Na svodu měly kobylky velký úspěch. Renske získala 2 prémii, titul Ster a Kerstje 1 prémii, titul Ster.

Kerstje van Silesia 1 prémie, titul Ster

Vítězka výkonnostních zkoušek ( BEST IBOP 2015 )

17.jpg

Renske van Hoeve Jacolie 2 prémie, titul Ster 

25.jpg

 

logo.jpg 25. - 26. 9. Svod fríských koní Hradištko u Sadské

Páteční podvečer patřil výkonnostním zkouškám IBOP pod sedlem tak i v zápřeži. Naše Kerstje van Silesia se jako jediná zůčastnila zkoušky IBOP v zápřeži, kterou úspěšně složila. V sobotu se naše klisna Kerstje zůčastnila svodu v kategorii 4letých a starších Stb klisen v konkurenci 10 koní, kde získala titul Ster s 2 prémií a zároveň se stala rezervní šampionkou této kategorie.

Kerstje van Silesia - 2 prémie, titul Ster

Reservní šampionka 4 letých a starších Stb klisen

p1013170.jpg

 

logo.jpg 10.1.  Centrální svod hřebců Leeuwarden

Ve dnech 8. - 10.1. proběhla v holandském městě Leeuwarden vrcholná událost ve světě fríských koní – Centrální svod fríských plemenných hřebců a výběr nových hřebců do plemenitby. Jako první přišli na řadu starší hřebci, mezi nimiž samozřejmě nechyběl ani legendární hřebec Jasper 366 a jeho syn Beart 411, ale ani trojnásobný šampion Norbert 444. Jasper 366 byl i přes svůj vyšší věk ve skvělé formě a dostal se opět až do nejužšího výběru v boji o šampiona kategorie starších hřebců. Po neuvěřitelných výkonech všech finalistů se nakonec šampionem této kategorie stal Norbert 444 a reservním šampionem se stal jeho dlouholetý rival Tsjalle 454.  Oba pak postoupili do celkového finále.

Ještě před nástupem kategorie mladých hřebců byli dekorováni tři plemeníci, kteří v roce 2014 získali titul Preferent. Byli to hřebci Heinse 354, Fabe 348 a Beart 411, který zároveň získal titul „Kůň roku 2014“.

V kategorii mladých hřebců se předvedla další téměř dvacítka koní. Rozhodčí nakonec nejvíce uchvátil teprve čtyřletý, letos uchovněný hřebec  Jehannes 484, který se stal šampionem této kategorie. Reservním šampionem se stal pětiletý Hessel 480.

Kolem šesté hodiny pak přišlo na řadu již úplné finále – vyhlášení celkového šampiona hřebců 2015. Nyní se jednalo o souboj dvou otců a jejich synů. Všichni čekali, zda Norbert 444 obhájí svůj titul šampiona i tentokrát. V posledním kole opět ukázal svůj neuvěřitelně krásný pohyb a byla tedy velmi vysoká šance, že si titul poveze domů již po čtvrté za sebou. Nakonec ale oba synové předčili své otce a titul celkového šampiona získal mladičký Jehannes 484 a reservním šampionem se stal Hessel 480.